TRƯỜNG ĐẠI HỌC VĂN LANG

Trang thông tin chính thức

Building a model of local food consumption on trips and holidays: A grounded theory approach

 

Tác giả:     Yeong Gug Kim, Anita Eves, Caroline Scarles

Xuất bản:     United kingdom

Số phát hành:     2009

Mô tả vật lý:     9tr.

Dạng tài liệu:     Báo

Nguồn gốc:     Scient Direct

Ngôn ngữ:     Eng

Tài liệu:     Xem toàn văn

Tóm tắt nội dung: This study examines the factors influencing consumption of local food and beverages in destinations. The study used grounded theory to obtain insight into the local food experiences though interviews with 20 individuals and used these data to propose a model of local food consumption. The model constitutes three categories: ‘motivational factors’ (i.e. exciting experience, escape from routine, health concern, learning knowledge, authentic experience, togetherness, prestige, sensory appeal, and physical environment); ‘demographic factors’ (i.e. gender, age, and education); and ‘physiological factors’ (i.e.food neophilia and food neophobia). This study established an in-depth understanding of consumption of local food in destinations.


Tin mới

Trường Đại học Văn Lang

Trụ sở: 45 Nguyễn Khắc Nhu, P. Cô Giang, Q.1, Tp. HCM

Điện thoại: P. Tổng hợp: 028. 3836 7933
                  P. Tuyển sinh: 028 7105 9999

Cơ sở 2: 233A Phan Văn Trị , P.11, Q. Bình Thạnh, Tp. HCM

Cơ sở 3:  80/68 Dương Quảng Hàm, P.5, Q. Gò Vấp, Tp. HCM
                 69/68 Đặng Thùy Trâm, P. 13, Q. Bình Thạnh, Tp. HCM

Ký túc xá: 160/63A-B Phan Huy Ích, P. 12, Q. Gò Vấp, Tp. HCM >>Xem thêm

Trang thông tin điện tử tổng hợp . Hoạt động theo giấy phép số 75/GP-ICP-STTTT.
Tổng biên tập: Hiệu trưởng

vn flag  vn flag